Easy to Read
Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Activity

 • Roman Campos posted an update 2 years, 6 months ago

  Het kiezen van de juiste laser kan moeilijk zijn. Hoe weet je met zo’n breed aanbod welke je voor je werk moet kiezen? In dit artikel gaan we in op elk type laser en voor welke toepassingen deze het meest gebruikt wordt. We schetsen ook een aantal belangrijke producten die DEWALT voor elke categorie aanbiedt.

  LINE LASERS:

  Laten we beginnen met de meest voorkomende
  kies de beste laserwaterpas laser die op een jobsite te vinden is, de lijnlaser. Een lijnlaser projecteert een nauwkeurige horizontale of verticale verlichte lijn op het oppervlak waarop de laser is gericht. Gebruik lijnlasers binnenshuis bij het installeren van kasten, tegels, een verlaagd plafond of voor de basisnivellering. Ze kunnen ook buiten worden gebruikt bij het inlijsten of installeren van een dek.

  Er zijn twee soorten projecties, een voorwaartse projectie en een 360 projectie. De voorwaartse projectie doet precies hoe het klinkt, het projecteert een lijn direct op het oppervlak waar de laser op gericht is. Op dezelfde manier projecteert de 360 projectie een lijn 360 graden rond de laser. Als je bijvoorbeeld een lijnlaser in een kamer gebruikt, zou de voorwaartse projectie je een lijn op één muur projecteren, terwijl de 360 die lijn op alle vier de muren van de kamer zou projecteren.

  Lijnlasers worden aangeboden met een rode straal of een groene straal. Een groene straal is makkelijker te zien met het menselijk oog omdat de groene golflengte groter is dan de rode. Groen is ook beter zichtbaar in het zonlicht, waardoor het makkelijker is om naar buiten te kijken. Wat betreft het zichtbereik is het afhankelijk van de lichtomstandigheden. Bij schemerige, schemerige omstandigheden is het mogelijk om een groene lichtbundel te zien voor meer dan 100 voet. Een ding om in gedachten te houden is dat groene stralen wel degelijk meer accuvermogen nodig hebben dan rode stralenlasers.

  DEWALT biedt deze lasers zowel op een 12V MAX* batterijplatform als met Alkaline batterijen. Bovendien hebben onze lijnlasers een geïntegreerde magnetische beugel, zodat ze gemakkelijk te monteren zijn tijdens het gebruik. Tot de voorgestelde SKU’s behoren onze 12V MAX* 3 X 360 Green Line Laser (DW089LG) en onze Green Cross Line Laser (DW088CG).

  SPOT LASERS:

  Spotlasers verschillen van lijnlasers doordat ze een kleine cirkel van licht projecteren op het oppervlak waarop je laser is gefocust. Ze zijn bedoeld voor het overbrengen van punten van het ene naar het andere oppervlak. Dit kan zijn om ervoor te zorgen dat een balk of muur loodrecht staat (verticaal) of om ervoor te zorgen dat buizen die van de ene naar de andere verdieping gaan loodrecht staan. Spotlasers worden het meest gebruikt voor loodgieterswerkzaamheden, elektriciteitswerkzaamheden, HVAC en inlijsten.

  DEWALT biedt spotlasers aan in zowel 3-spot als 5-spot. Een 3-spot biedt loodrechte en naar voren gerichte punten, terwijl de 5-spot een rechter en linker punt toevoegt voor de overdracht van punten van muur naar muur. Een voorgestelde SKU is onze Green Beam 3 Spot Laser (DW083CG) met een groene straal met hoge zichtbaarheid. Deze laser is voorzien van een hendel met een stroomschakelaar die de slinger in de uitstand vergrendelt, evenals een ingebouwde magnetische draaibare beugel om de laser eenvoudig op metalen oppervlakken te monteren.

  COMBINATIE LASERS:

  Combinatielasers projecteren zowel lijnen als vlekken tegelijkertijd of onafhankelijk van elkaar. Deze lasers zijn ideaal voor professionals die een breed scala aan projecten uitvoeren, omdat ze de gebruiker in staat stellen om te schakelen tussen lijnen, spots of beide, afhankelijk van de klus die wordt geklaard. Elektriciens en loodgieters zullen deze lasers zeer nuttig vinden voor talloze toepassingen zoals het installeren van verlichting, stopcontacten, lopende draden en leidingen.

  DEWALT biedt combinatielasers in zowel rode als groene varianten. Onze nieuwste combinatielasers worden aangeboden in het 12V MAX* systeem en zijn voorzien van 2-vlek kruis en 5-vlek kruis modellen. Een aanbevolen SKU is onze 12V MAX* 5-spot + Cross Line Green Laser. Deze laser is voorzien van een geïntegreerde beugel om eenvoudig op metalen oppervlakken te monteren. Hij biedt ook een bereik van 165 voet met een detector voor de lijn, en een bereik van 150 voet voor de spot.